2023-06-20
好鐘意食Tiramisu嘅我終於喺香港搵到一間專賣Tiramisu專門店😍超多口味揀,有選擇困難症嘅你就麻煩喇哈哈😝Tiramisu係用盒仔裝住,運送即刻超方便!得試左原味、抹茶同開心果😋⭐1960經典提拉米蘇 $48個人覺得原味始終係最Classic!質感幼滑,好Creamy豐盈感。上面有香濃既可可粉,中間有好香嘅芝士味😋⭐抹茶提拉米蘇 $52中間仲有幼滑既紅豆🫘,同樣都係好Creamy,個人覺得濕潤度就太高🤣食到少少抹茶既香味,不過紅豆蓉如果可以冇咁甜會更加出色😋⭐Pistachio Misu' $56果仁香味唔會太突出,有淡淡開心果香氣,面頭再灑上開心果碎白朱古力同埋回瑰花瓣,打卡絕對100分🤣📍Tiramisu Lab 尖沙咀 K11 Musea B2層 food court 附近 Popup Store
⭐1960經典提拉米蘇 $48
⭐抹茶提拉米蘇 $52