2023-01-18
同男朋友去睇早場,跟住係將軍澳藍塘傲格林威治村地下的《District 8 》食番個Brunch。好味指數😋😋😋😋😋Lemon Tart $75檸檬撻超靚,面頭有片檸檬🍋,中間係用火槍燒過的忌廉,有D焦香味,下面就係檸檬醬和脆脆的撻皮,食落去酸酸甜甜,又清新,又開胃。成碟個擺盆好靚!仲有士多啤梨🍓和藍莓🫐伴碟!好味指數😋😋😋😋😋<STEAK SANDWICH> $210呢份牛扒三文治🥪的餡料超級無敵豐富,用酸種麵包做三文治,裹面有和牛側腹肉,洋蔥醬,煙肉,蕃茄,牛側腹肉煎得剛好,柔軟又juicy,味道非常豐富。薯條新鮮又香脆,整理好正好味指數😋😋😋😋😋<THE DISTRICT 8> $170好有All day breakfast 的感覺,有豬肉香腸,煙肉,雞蛋,大啡菇和酸種麵包。豬肉香腸煎到焦香,入面好juicy:🥓煙肉香脆夠味,🍄大啡菇超柔軟,又多汁,🍞個酸種麵包酸酸地幾開胃。
好味指數😋😋😋😋😋 Lemon Tart $75
好味指數😋😋😋😋😋 <STEAK SANDWICH> $210
好味指數😋😋😋😋😋 <THE DISTRICT 8> $170