2021-01-22 434 views
平時遊火炭都係主食連鎖店餐廳,搵搵下食咩之際發現一間位於工業區嘅一間輕食Cafe,主打自家制Bagel🖤店內大約8-10個座位,窗口角落位置和門口位都適合打卡。由於今日冇時間堂食,同先生選擇外賣速食。通常選擇困難症上身嘅時候,都會問店員有冇啲推介菜式。今次就推介我試以下呢款:🖤Organic Chicken Breast w/ Poppy Bagel ($65)🖤Brunchie w/ Cheese Bagel ($60)🖤Earl Grey Latte (+$28 Lunch Set)🖤Long Black (+$20 Lunch Set)一打開個外賣盒,不得不讚店員會事先將Bagel分開一半,一來打卡靚啲,二來可以同先生一人一半試曬2種口味,而且每份Bagel都會跟埋一份芝麻醬沙律,唔錯唔錯。熱辣辣嘅Bagel口感煙韌鬆軟,唔似平時食果啲咁硬梆梆,而且餡料豐富,超多蔬菜好juicy。個人就覺得cheese bagel好食啲,味道比較香濃。但咖啡方面就稍為失色左少少,味道偏淡。Earl Grey Latte偏向茶水味多,有少少失望。😕😕

🖤Long Black (+$20 Lunch Set)

$88 (Lunch)