2008-10-15 22 views
閒日生意都幾好,下午4點左右到達,露天位置客滿,餅櫃只剩蘋果同藍莓蛋糕。2個人點了一杯cascade,一杯parisienne chocolat同一件蘋果蛋作做午茶。cascade用糖水漿做出黎,雖然加上急凍莓莓,但味道有點甜過龍。菜單有巧克力和巴黎巧克力(parisienne chocolat),分別就係前者用可可粉沖調,後者用溶左既朱古力沖調,愛朱古力既我當然就係點巴黎巧克力啦。呢度咁富歐洲情懷,店名又用法文,自然就要點番一個半個跟法國有關的食物或飲品。可惜,完全飲唔出係用朱古力沖調的熱可可囉,同喺屋企用valrhona可可粉加奶沖出黎一樣味道。蘋果蛋糕做得好鬆軟,好好味。去星巴克飲杯咖啡都要30蚊啦,加塊蛋糕又20幾蚊(通常都唔多好味既),不如支持下小店仲好啦。雖然今次點既飲品麻麻地,但蛋糕好味道喎,可能其他飲品做得好D呢。下次再試。

蘋果蛋糕做得好鬆軟,好好味。

$50 (Tea)