2K
2023-10-25 86 views
🥰高質咖啡店🥰-之前去過中環嗰間 知道灣仔開咗分店 即刻尼試吓🤣入面用白色同木系做主調 佈置舒服🥰 我哋知咖啡店主理人贏過澳洲國際烘焙賽總冠軍、義式咖啡冠軍、奶咖啡冠軍 所以對佢嘅咖啡都好有信心 店員話咖啡豆係自行直火烘培 好特別🤤-🥃Osmanthus cold brew係呢度嘅Signature 頂層有一層泡泡 係桂花嘅味道 好清香 🤣 咖啡嘅酸度係我鐘意飲嘅 飲落順滑 有少少甘甜🥰-🥑Avocado ToastSourdough上面鋪滿牛油果蓉 好多! 而且仲有feta cheese 🤣佢再落左橄欖油、羅勒、檸檬汁,黑椒🥰sourdough外皮脆口 中間好有口感 好好食🤤-☕️Latte 佢嘅咖啡真係好出色 算係我喺香港飲過其中一間最好飲嘅咖啡 🤣加左椰子奶 中和左咖啡嘅苦 椰奶同咖啡好夾 🥰-🧀basque cheesecake外層焗到有焦香味 蛋糕口感滑順 中間入口即溶 🤣 好流心好creamy 同有濃郁嘅芝士味 🥰 但係又唔會太甜 連平時唔鍾意食甜品嘅朋友都好鍾意呢一個芝士蛋糕🤣-📍zero one coffee & roastery灣仔皇后大道東77號地舖-
🥰高質咖啡店🥰
之前去過中環嗰間 知道灣仔開咗分店 即刻尼試吓🤣
🥃Osmanthus cold brew

🥑Avocado Toast
sourdough外皮脆口 中間好有口感 好好食🤤