2020-07-07 250 views
因為工作行經開牛頭角,突然口痕想搵少少野食,打開Openrice望下有咩小店啦,咁就見到Coffee Slave入到去裝修就幾大,樓底好高好舒服,職員都友善咁介紹番食物,不過由於我未去到Lunch時間未肚餓,所以叫一個Bagel黎食,加杯野飲啦 Coffee Tonic Coffee Tonic有少少甜味(如果我知會叫走甜),成杯清爽感好出,咖啡同Tonic之間平衡得幾好,唔會冇哂咖啡味,亦唔會過份地多冰,凍過頭之餘搞到飲兩啖就哂,good!Cinnamon Raisin Bagel由於本人係Bagel fan~ 所以可能對於Bagel要求會有少少高! 可惜佢Bagel只能一個個咁賣,冇出Set。Cinnamon Raisin Bagel加熱完之後配果醬上,反而令人有少少失望,首先Bagel個形狀唔靚仔,另外以Bagel黎講應該要實淨少少,Chewy多少少。另外作為Cinnamon Raisin Bagel,佢既肉桂味未夠突出,未夠香。同埋食得出佢個Dough未夠濕潤,所以Bagel中間乾身左少少。如果由配果醬改為配Cream cheese,應該會比較理想(當然成本會貴左啦)整體而言野

Coffee Tonic

Cinnamon Raisin Bagel

整體而言野飲好飲, Bagel可以加強。下次再黎食Lunch支持
2020-07-07
  • Coffee Tonic