2024-01-25
自從唔使喺條街度戴口罩,多咗放肆咁喺條街度邊行邊飲邊食🤣喺附近食完飯,落樓見到手搖店,又心思思想整返杯🥹….老公睇穿我,搶先一步話佢想飲,咁冇辦法啦我唯有陪佢😌我就揀咗杯蘋果冰茶,甜度同冰量都可以自己揀,我就揀咗半糖半冰老公就話求其幫佢揀一杯,我問咗店員佢哋推介海神🧜本身見到係清茶就諗住幫老公走甜,但店員建議微糖,因為咁樣先至可以凸顯到隻茶既蜜香味,所以最後就揀咗微糖半冰佢地有好多款茶底,一罐罐茶葉做display又幾特別超!大!杯!半糖嘅蘋果冰茶甜度啱啱好,再少啲甜都可以,因為杯底有好多蘋果蓉,唔係好似蘋果批入邊嗰啲軟腍腍嘅蘋果蓉,係脆口既😳咬下咬下口感唔錯老公既海神好好飲!我都啜咗好多啖🤣真係有種淡淡嘅蜜香味,佢唔係濃茶嚟,清清地飲落好舒服,我諗熱飲會更加有感覺,下次試下熱既先!P.S.店員爽手又nice,飲管同飲品都係雙手奉上,超級有禮貌🙆🏻♀️like!
老公睇穿我,搶先一步話佢想飲,咁冇辦法啦我唯有陪佢😌
我就揀咗杯蘋果冰茶,甜度同冰量都可以自己揀,我就揀咗半糖半冰 老公就話求其幫佢揀一杯,我問咗店員佢哋推介海神🧜本身見到係清茶就諗住幫老公走甜,但店員建議微糖,因為咁樣先至可以凸顯到隻茶既蜜香味,所以最後就揀咗微糖半冰
佢地有好多款茶底,一罐罐茶葉做display又幾特別
超!大!杯!