2018-02-08 295 views
元朗yoho呢間Comebuytea係首間海外分店嚟咖😝店內嘅茶葉係現場用磨茶機即磨,再用一部叫5段式萃茶機泡茶,最後調茶師會人手混搖嘅方法調茶(原來係調酒專用比賽杯,真係好似調酒呀🍻🤣)一望就見到後面好巨型嘅透明容器裝住咗茶葉😳有點壯觀👀基本上有4個步驟🍵1⃣選擇茶種2⃣選擇口味3⃣加配料(唔加都得😳)4⃣全糖/半糖👈🏻想知有咩選擇可以碌向左邊睇menu選擇咁多,有選擇困難症嘅朋友仔真係好難揀🤦🏻‍♀ 所以佢哋就列咗Top5嘅混撘😛兩杯飲品都揀咗全糖,唔算話太過甜😚不過下次可能會揀番半糖試下🤔#皇家厚奶炭培烏龍 ($25)😋好味指數:(7/10)店員話厚奶係即係將蒸餾過嘅奶加入去🤔飲落去烏龍嘅茶味都幾重,的確係唔錯😚另外都入唔到幾香嘅奶味,但係就唔夠重🍼#漂浮奶霜錫蘭紅茶 ($25)😋好味指數:(6/10)奶霜姐係啲奶係上面飄下飄下(店員真係咁講🤣)飲落去無論係茶味定係奶味都冇上一杯咁重😣呢個組合感覺比較普通🤔
元朗yoho呢間Comebuytea係首間海外分店嚟咖😝
一望就見到後面好巨型嘅透明容器裝住咗茶葉😳有點壯觀👀
基本上有4個步驟🍵
1⃣選擇茶種
2⃣選擇口味
3⃣加配料(唔加都得😳)
4⃣全糖/半糖
👈🏻想知有咩選擇可以碌向左邊睇menu

#皇家厚奶炭培烏龍 ($25)
😋好味指數:(7/10)
店員話厚奶係即係將蒸餾過嘅奶加入去🤔
飲落去烏龍嘅茶味都幾重,的確係唔錯😚
另外都入唔到幾香嘅奶味,但係就唔夠重🍼

#漂浮奶霜錫蘭紅茶 ($25)
😋好味指數:(6/10)
奶霜姐係啲奶係上面飄下飄下(店員真係咁講🤣)