2017-08-16 445 views
放工除咗好攰之外,有冇都想搵一兩個朋友搵間bar吹下水飲下酒,咩都講下咁今次約咗朋友嚟tst,出地鐵站行行下就見到呢間7點幾就入咗嚟確係有啲早入到去揀咗坐近窗口嘅榻榻米,因為想有風味啲 不過除咗鞋之後先發現自己今日著咗件one piece唔係好方便,所以雙腳則埋一邊咁坐點知個manager定唔知侍應,好快咁問我要唔要條scarf,感覺好貼心即刻加分settle down之後就上咗碟薯片,雖然係可以refill,但係佢一碟都好多,我哋已經一路飲一路食,但係走個陣都未食哂見大家都肚餓,即刻叫咗啲嘢食墊底先叫咗份mozzarella cheese sticks配牛油果醬賣相唔討好,但食落有驚喜!牛油果醬好fresh唔會太膩,份量足夠沾哂全部sticks啲芝士都係拉芝個種,係要出動九牛二虎之力先整得斷如果要影相同玩boomerang就啱哂不過下次叫可能會叫佢搵個細啲嘅碟上,事因榻榻米嘅枱比較細,放咗個大碟之後冇乜位要醫肚嘅關係,另外叫咗個angus burger,完全係king size,比起外面嘅burger店差唔多成個doub,所以兩個女仔要share先好叫塊angus patty好厚好多

今次約咗朋友嚟tst,出地鐵站行行下就見到呢間
7點幾就入咗嚟確係有啲早
入到去揀咗坐近窗口嘅榻榻米,因為想有風味啲

見大家都肚餓,即刻叫咗啲嘢食墊底先
賣相唔討好,但食落有驚喜!

牛油果醬好fresh唔會太膩,份量足夠沾哂全部sticks
啲芝士都係拉芝個種,係要出動九牛二虎之力先整得斷
如果要影相同玩boomerang就啱哂

塊angus patty好厚好多汁,切開嘅時候朋友角度睇話好正
surprised嘅係肉上面好多veggie,有蕃茄,青瓜,好juicy
雖然又係cheese又肉汁同油,但係成個burger好balanced,食落唔會有邪惡嘅感覺

食完嘢,先真正進入今晚主題,啤啤佢
講下返工嘅騎呢同事同怪聞,完全係坐到唔捨得走
雖然大家都只係飲返正路嘅hoegaarden(怕飲得太醉俾男朋友仔鬧),但係呢個位,呢個時間,飲住杯嘢都真係可以吹到幾粒鐘

間bar入面好多圓檯,圍住哂傾偈都好正,但係我哋都係鐘意坐呢度,貪佢個景夠開揚,又得閒可以挨下啲cushions,坐到腳痺又伸展下咁

總括黎講,呢度啲小食好味,氣氛好好,環境舒適,服務良好。😊
係個好適合同兩三知己坐低食下嘢傾偈地方,可以好有安舒感咁食嘢飲嘢講嘢😆😚😚😚