📍Shau Kei Wan📍...隨住呢幾年愈黎愈多人來往深圳同大陸, 漸漸發現身邊好多人中意食川菜同食辣野😯😯😯我係由一個從來未食過川菜既人直至三年前俾一個大學同學帶過我去食一次之後就都變到無辣不歡😂😂😂呢間餐廳3年前第一次食, 佢位於好出名既食街, 筲箕灣東大街。地鐵站行5分鐘就到達, 而家就算係武漢肺炎, 都仲係座無虛席..真係有原因🤭🤭✌🏻我平均一個月都黎食一至兩次, 上次就食佢魚春煲, 今次係食佢辣子雞🤭🤭😂呢間餐廳唔多香港人認識, 但如果係住呢到附近既就係一定認識😉🤭😉...📍辣子雞💰HKD148.00受唔到辣既朋友可落單時叫小辣😯我就好食得辣😂 呢個菜一定要叫碗暖既白飯一齊食, btw唔好食d辣椒, 食肉好了😂 炸子雞會分切到細細舊, 成隻雞唔同既肉位都有機會食到, 咁to be fair, 我都會食到雞胸位, 但同時都有雞脾位🥺🥺❤️ 但其實食起身你都唔會介意個邊個位, 因為佢呢碟辣子雞實係太香太野味, 同埋分切到唔大舊, 所以跟本無銀喉嚨呢個情況😛so good!!呢碟入邊仲會有好多花生食🤭😊✌🏻...📍珍寶青檸樹💰HKD 32.00呢杯野係王牌黎🤭而且我都每次會叫,
📍Shau Kei Wan📍
📍辣子雞
💰HKD148.00
📍珍寶青檸樹
💰HKD 32.00
呢杯野係王牌黎🤭而且我都每次會叫, 因為食太重口味既食物真係需要一杯冰既飲料去緩和返個口腔😂😂🙏🏻🙏🏻呢杯係一杯青檸汁冰, 唔會好甜, 好解「渴」, 飲落似咸柑桔咁🍊🍊🍊不過我都曾經試過有兩次左右係甜左小小😯😯😯( 我去過呢間餐廳都20次最小😂😂師傅間唔中失手, 唔好咁harsh 喇🤭🤭), 我好多時都會有枝水,我會溝淡佢🙂✌🏻呢杯飲料你飲既話係真係會feel到個種透心涼既感覺haha🤭😊
📍環境:6/10分 ( 乾淨整齊, d staff好helpful😯😯😊)
📍Outdoor area is not available
📌不可帶寵物黎餐廳🐶
📌不要加1