2010-12-20
呢間餐廳之前試個幾次, 發覺D野食真係同普通茶餐廳好唔同, 特別係佢地既甜品. 有次又去食Tea, 咁岩老板娘係到, 閒談中知道佢地有得包場攪生日會, 仲要係有得比小朋友即場整cookie, 個女聽到不知幾興奮, 見呀女12月生日, 所以就book左佢地個場開生日會. 派對當日, 佢地會預留時間比我佈置, 不過去到先發現, 基本上唔駛自己佈置, 因為佢地都有d簡單既擺設, 直頭好似酒店擺位咁.....以下係我今次點左既菜式: 木糠蛋糕-好軟好滑甜味岩岩好Macaron- 細細件顏色多小朋友個個都好鍾意, 但我覺得比較甜蜜糖雞翼-味道唔錯, 熱辣辣仲要配埋西芹一齊食, 好清新既感覺碎旦沙律/奶醬小餐包-新鮮, 軟熟, 配埋碎旦沙律味道一流 (無影相)Fruit Tart- 細細件, 生果一d都唔酸, 十足十係酒店食開果款, 係個皮身太軟, 一拎起可能會爛炸洋蔥圈+炸魚柳條-好鬆脆, 又係熱辣辣..正! 其實仲有肉醬意粉, 焗四蔬, 茄汁朱柳條, 同心太軟 (一切開d朱古力槳即流晒出黎, 好正呀!!!), 當然仲有就係小朋友自製既牛油曲奇. 今次我請左差不多20個小朋友, 開頭都擔心整co
以下係我今次點左既菜式:
木糠蛋糕-好軟好滑甜味岩岩好
炸洋蔥圈+炸魚柳條-好鬆脆, 又係熱辣辣..正!
今次我請左差不多20個小朋友, 開頭都擔心整cookie 既時候會混亂, 但佢地既安排好好, 小朋友個個都整到佢地既心頭好. 人人走既時候都可以拎番佢地自製既曲奇番屋企食, 連小朋友都話好好味.
有一樣我覺得唔錯既, 因為廚房係埋到, d野食佢地會分批出, keep住都有熱野食, 唔駛好似平時叫到會咁, 一陣間d食物已經冷冰冰. 成個party攪左3個幾鐘, 我地overrun 左老板娘都無趕我地走. Very Good!!