2017-10-13
當日比較晏先至有課堂,所以就去咗尖沙咀嘆個靚lunch先至返學校最近好似冇乜食菜嘅關係,所以揀咗呢間有沙律同冷盤buffet嘅餐廳冷盤同沙律buffet 嘅選擇都ok多(當然不能夠同酒店嘅buffet比啦),沙律菜,沙律醬汁同配料,水牛芝士番茄,火腿⋯⋯所有食物都擺放得整整有條,一目了然。餐包嘅外層烤得好crunchy南瓜湯質感creamy,味道濃甜,好飲沙律菜好新鮮呀,水牛芝士蕃茄同埋薯仔都唔錯,感覺好清新至於兩款火腿就一般般啦我同男朋友叫咗兩款唔同嘅main course~第一款係巴馬火腿蘑菇意大利飯飯嘅軟硬度適中,每一啖都食到Parma ham 嘅鹹香第二款係酥炸米蘭式西班牙黑毛豬個黑毛豬食落去味道似豬柳漢堡扒個醬汁類似piperade sauce,甜椒味道突出,不錯呢間餐廳嘅環境好舒服,服務水準亦都幾高recommend this restaurant for a cozy and healthy meal
餐包嘅外層烤得好crunchy
南瓜湯質感creamy,味道濃甜,好飲
我同男朋友叫咗兩款唔同嘅main course~
第一款係巴馬火腿蘑菇意大利飯
飯嘅軟硬度適中,每一啖都食到Parma ham 嘅鹹香
第二款係酥炸米蘭式西班牙黑毛豬
個黑毛豬食落去味道似豬柳漢堡扒
個醬汁類似piperade sauce,甜椒味道突出,不錯
呢間餐廳嘅環境好舒服,服務水準亦都幾高