2022-07-07 62 views
呢間台食館鋪頭細細,入面啲店員好似都係台灣人黎既,落單既時候都係講國語既,感覺好似一秒去左啲台灣小店咁🥰餐牌價錢唔貴,大部分都係$5x-$6x,仲包嘢飲,幾抵食。1⃣️鹽酥雞滷肉便當($50) 滷肉唔算特別入味,味道正正常常,滷肉汁甜甜地拌飯食唔錯👍另外配料有啲雲耳、青菜,飯好多,最後都食唔曬🙈鹽酥雞細細粒有好多粒,面頭係灑上左椒鹽粉,食落炸得夠脆夠香。午餐仲有跟嘢飲,有得加錢要珍珠奶茶或者其他其他台式特飲。  2⃣️鹽酥雞麻辣拌麵($55) 麻辣拌麵好有麻香🤤唔算辣,但係陣麻香食落係幾正。配料有啲青瓜絲、榨菜、花生,整體口感味道都唔錯。鹽酥雞一樣係好多,粒粒炸得薄脆又香口🥰  3⃣️起司肉鬆蛋餅($38) 蛋餅唔錯~皮係偏煙韌有少少咬口既果種,肉鬆有少少潮濕😬不夠味道係出既,配合埋芝士味,同埋面頭醬油膏,味道唔算好驚喜但係唔錯~而且入面件件都足料,唔會頭尾冇餡😋
1⃣️鹽酥雞滷肉便當($50)
2⃣️鹽酥雞麻辣拌麵($55)
3⃣️起司肉鬆蛋餅($38)
起司肉鬆蛋餅
鹽酥雞麻辣拌麵