2024-07-31 258 views
香港都幾多日式韓式烤肉店,隔一段時間朋友相聚又會揀食烤肉,不過要食比較靚嘅肉,價錢也不平! 我就覺得呢間CP值幾高......🔥炑八韓烤 (荃新天地2分店)今日同朋友睇完戲就去左隔離嘅炑八韓烤食烤肉。之前無嚟過呢間分店,原來都幾大間,門口有魷魚遊戲的打卡位,全店卡位座位好濶落。.侍應先送上幾款韓式前菜、沙律、爐邊蛋加泡菜和芝士粟米,生菜盤。除沙律外其他可以任添,全部不另收費,真係幾抵喔!.🔥烤肉推介🐂蔥蒜牛五花**$138有10片厚牛五花肉,大量蔥蒜及醬汁醃製,突出肉味,吃時不用額外點調味料。肉質軟嫩且脂肪分佈均匀,燒到最後加把香葱蒜粒放肉面輕炙同吃,別有一番滋味。..🐖炑八厚切五花腩**$138大大條五花肉,𠝹花及擺盤精美,我先剪開厚片再令煎烤。輕烤時滲出豬油,五花肉肥瘦層次分明,烤到肉邊焦燶,再以生菜及泡菜包住食,特別香口。配埋烤南瓜片、冬菇等蔬菜,清除肥膩感。..🐙大八爪魚**$98泡菜辣椒醃漬大隻八爪魚,好在有侍應教我地燒。最好剪開八爪魚嚟燒,咁受熱更均勻,更快熟,縮細收水就可以食喇,有鮮味,唔算好辣。..🦐韓式紅蝦**$88一碟3隻,大大隻的紅蝦!一烤就聞到蝦殼燒焦的香氣。蝦

🔥炑八韓烤 (荃新天地2分店)

🔥烤肉推介
🐂蔥蒜牛五花**$138
🐖炑八厚切五花腩**$138
🐙大八爪魚**$98
🦐韓式紅蝦**$88
一碟3隻,大大隻的紅蝦!一烤就聞到蝦殼燒焦的香氣。蝦頭有甘香蝦膏,肉質彈牙又夠鮮味。
熟食推介
🍕泡菜煎餅**$98
微辣脆口煎餅,有海鮮餡料,點魚露同吃,香脆惹味。

🍜韓國水冷麵**$88
幼細蕎麥麵泡在冰水中,吃時輕輕用筷子撥散麵條,冰涼透心。配料有雪梨、醃蘿蔔和雞蛋,附有酸醋和黃芥茉,幾清新。

🍸特飲**@$38
荔枝梳打和檸檬柚子梳打
配埋燒肉真係好爽好Fresh !

• 蔥蒜牛五花