2022-06-15
🎏 港島吃貨系列 — 牛極✨#90cp灣仔篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖近期呢間性價比甚高嘅鐵板牛開到成行成市😌營運模式上佢起幾似日本餐廳,先喺售票機點餐,之後再搵位,都幾似日本嘅拉麵舖😂 其實之前都食過一兩次,收工路經灣仔見佢冇乜人就入去食個快嘅!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🥩 牛肩扒 180g $85🥩 西冷 180g $135叫完牛之後其實佢都有自助吧,你可以任添飯沙律同埋羅宋湯😏 如果你係大食嘅就啱晒!不過牛就冇得添啦,盡量都適中🧐 個人覺得我牛肩扒係完成其他,唔知點解其他牛都係偏韌(可能係我煎煮嘅技術問題🥲) 而且性價比都算高🤑 試過佢嘅雞扒都係唔錯都可以一戰!老實講都係食佢嘅性價比,呢種嘅鐵板牛市面上都有唔少其他嘅選擇不過都偏貴🤧 平民價嚟講佢算唔錯💰Total: $220✅ 性價比高🤑❌ 店員服務態度就參差咗少少,之前我去土瓜灣嗰間啲姨姨比較識做😂 同埋雖然同場唔係太多人,但係油煙都超勁,衛生環境略遜其他分店,絕對有改善空間🥲🤧💡溫馨提示💡大家記住上菜後牛扒要切
#90cp灣仔篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🥩 牛肩扒 180g $85
🥩 西冷 180g $135
💰Total: $220
✅ 性價比高🤑
💡溫馨提示💡
大家記住上菜後牛扒要切開慢慢煎啊!睇住overcook🤯
➖➖➖➖➖
📍 牛極 (皇后大道東) (灣仔)
灣仔皇后大道東238-240號地舖