2024-05-07
最近日日都滂沱大雨,涼浸浸咁,所以好想食熱辣辣嘅任食打邊爐。🤗可能因為大雨關係🌧️, 7:15去到唔使等位就可以入去。店員服務好好,提我哋like 社交平台可以免費享用佢限定嘅夢王布甸珍珠奶茶。🧋珍珠奶茶比我想像中好飲,珍珠算彈牙,奶茶冇完全蓋過🍮布甸味,仍有淡淡蛋香。🐂我哋揀咗中間價位,288/位,有安格斯牛板腱、Prime肩里肌、牛筋、牛肚、蟹籽墨魚漿......呢度嘅牛真係好出色,厚切而且紋理分明,充滿牛香,又唔韌,好好食。😋食品太多,其實全部都唔錯。唯一特別讚嘅係芋頭貢丸。入面真係有一粒粒嘅芋頭,令成件事好有口感,好食!🍍湯底揀咗鳳梨雞,估唔到入面真係有一隻雞!雖然唔會食湯底雞肉,但見到嗰兩個雞髀喺水池入面滾吓滾吓,感覺好治癒😂😂。湯底仲有唔少娃娃菜、苦瓜同少量嘅鳳梨。雖然食唔到鳳梨味,但湯底都清清地,不錯。最後我哋用埋OpenRice嘅$95買$100 coupon,可以任買,又即買即用,更加優惠!CP值好高!🤩