2021-10-06
呢間居酒屋有幾間分店,今日嚟到洗衣街呢一間,款式多樣化,食物都幾高質素,以下推介幾款天氣咁炎熱,前菜一定要叫返啲凍冰冰嘅食吓先,咁啱遇到呢一個全新推出嘅夏日清涼爽,有齊帆立貝、海膽、三文魚、八爪魚、魚籽,分開三個小兜仔。特別鍾意佢個三文魚,一條條,好似食麵咁又易夾,當然亦都好考廚師嘅刀工!再叫咗啲小食作為前菜:可樂蟹肉餅,雖然蟹肉就唔係幾食到,不過佢嘅脆身,香口卻係滋味無比。芝麻雞翼🐥亦係推介嘅菜式,三大隻,雞肉肥美,皮薄脆身唔油膩!燒茄子🍆比較特別,設成一條條去燒,保留咗原有嘅汁水加上木柴魚,相對清甜淡口,啱晒食飯嘅中途清一清喉嚨。主食叫咗兩款,有牛肉同魚。日本A5和牛🥩200g有8塊,上枱嘅時候職員會主動過嚟幫手,亦都會問你想要嘅熟成度。記住一定要趁熱食,嗰種油花滿口既感覺邪惡得來又好味,肉質好淋好重牛味。額外配左個蟹膏飯、麵豉湯、沙律都只係加$25蚊,啱晒我呢啲無飯不歡既人啦。鱈魚西京燒🐠價錢來講有少少貴,不過食落就知道物超所值。西京燒嘅醬汁甜甜地,外皮燒後焦脆,肉質好滑好甜,可以點上少少檸檬多一份清新嘅感覺。丸子拼盤🍘$88來講真係超級抵,裏面有三款種類(係全新餐單嚟㗎),芝士
丸子拼盤🍘$88來講真係超級抵,裏面有三款種類(係全新餐單嚟㗎),芝士雞肉丸好香口,芝味濃郁又有咬口,點埋沙律醬更加係邪惡萬分。
最後去到飲品嘅環節,啤酒杯嘅size,價錢都係$28起,性價比好高。由於叫咗好多串燒,所以點左一杯檸檬威士忌啤一啤,嘆一嘆。令一杯蜜桃乳酸就啱晒女朋友飲,最緊要係唔會太甜!
Like 餐廳 社交平台 有不定食品優惠,仲有記住留意餐廳掛起牆上面嘅時日餐單,都會有唔同小食嘅優惠㗎!