2024-06-11 95 views
今日唔想煮飯,就搵左間近近地屋企既cafe坐下食餐飯。呢間cafe燈光同氣氛令人覺得舒適😌😌CP值亦相當高!蟹肉蟹籽沙律蟹肉蟹籽沙律清爽可口🦀,蟹肉份量拿捏岩岩好。沙律入面仲有蟹籽,口感層次好豐富。麻醬清淡唔膩,啱啱好咁提升咗整體風味。呢個沙律好適合作前菜,為後面嘅主菜開個好頭。蒜油花椒蜆肉意大利麵呢個意大利麵絕對係呢間Cafe嘅亮點之一。蒜油嘅香味同花椒嘅微辣結合得啱啱好,入口即刻有驚喜,口味係似麻辣鍋既味,又有中式風味嘅獨特調味,真係值得一試🤩柚子梳打柚子梳打係一款好清新解渴嘅飲品。柚子嘅香味好濃郁,加埋氣泡梳打水,一口飲落去就覺得好清涼🧊🧊。呢款飲品好適合夏天飲😎🌞,或者食咗啲比較油膩嘅嘢之後飲,可以中和返個油膩感。熱朱古力熱朱古力好濃郁又香醇,口感絲滑,飲落去感受到純正嘅巧克力味道,唔係就咁沖粉果種。暖暖嘅熱朱古力喺女仔唔方便既日子,帶嚟滿滿嘅幸福感🥰。Apple CrumbleApple Crumble🍎係呢間Cafe嘅甜點首選🥇。蘋果嘅酸甜同酥脆嘅外皮形成咗極佳嘅對比,每一啖都令人回味無窮。呢款甜品唔單止好味,仲有一種家庭自製甜品嘅溫暖感。

Apple Crumble
Apple Crumble
2024-06-04
$200 (Dinner)