2024-08-22
放暑假除咗周圍去玩緊係仲要周圍去食! 喺屯門玩完之後我地去左屯門市廣場行街,小朋友經過一間望落光猛坐得舒服,叫Bamboo Thai嘅泰國菜,見裏面有人飲緊椰青,未見過嘅佢哋勁想試🤣好似唔錯~就試吓佢先🤪我地叫左:✨黃金蝦餅 $108超crispy! 外面脆卜卜入面啖啖肉😍兩個仲想食埋我嗰份😒個sauce都特別,唔係一般酸辣醬🩷✨泰北咖哩雞腿金麵 $128超好食!!!本身我自己對金麵情有獨鍾!想隨卜卜又得,加番啲咖喱汁整返腍少少又得!兩個口味都可以同時擁有🙌🏻咖喱汁唔會太鹹,雞髀都好嫩滑一啲都唔嚡口!其實我可以食多個🤣✨泰式蕃茄海鮮湯米線 $98小朋友好鍾意呢個!一齊話個蕃茄湯同蝦蝦好好味呀🩷✨芒果糯米飯 $78食泰國嘢一定要叫! 不過之前試過其他地方啲糯米好硬🥹但呢度口感適中,重點係~芒果夠晒甜🤩✨✨椰青 $68小朋友第一次飲,佢哋覺得好新奇超開心呀🩷每飲一啖就話:好爽呀~~~!🤣🤣🤣✨熱帶風情 $62芒果控嘅爸爸直頭話因為呢杯嘢飲,下次再返嚟食過😅😂順帶一提呢度嘅staff好好禮貌😊玩夠食飽嘅一晚,happy night!
我地叫左:
✨黃金蝦餅 $108
✨泰北咖哩雞腿金麵 $128
✨泰式蕃茄海鮮湯米線 $98
小朋友好鍾意呢個!一齊話個蕃茄湯同蝦蝦好好味呀🩷
✨芒果糯米飯 $78
✨椰青 $68
✨熱帶風情 $62
芒果控嘅爸爸直頭話因為呢杯嘢飲,下次再返嚟食過😅😂