2019-04-08 104 views
一直住喺佐敦嘅我哋想搵唔同嘅火鍋餐廳去試,所以今日就嚟咗218火鍋餐館試吓。講返佢個地點,其實喺地鐵E出口上2-3分鐘就到,但可能佢係內街,所以冇乜人行過去。兩個人嚟到打邊爐, 必叫一定係佢個新鮮海鮮超值套餐,有鮮海斑片,鮮魷魚片,脆玉骨腩,新鮮海蝦同帶子魷魚片好彈口,海斑片同脆玉骨腩好香魚味又唔腥又少骨,要讚佢個海蝦係剝好晒俾我哋,唔使剝就有得食真係好爽。帶子好大粒,碌完都唔會縮得好細。另外一定要叫埋佢個超值孖寶組合,加$108就有一份,有晒安格斯牛,安格斯牛頸脊,黑豚肉,肥牛同羊肉片。我哋一直都好鍾意食麻辣,一定要讚佢個湯底,好少嗰啲配菜花椒八角,如果唔小心咬到都幾苦,但呢度個麻辣湯底,有麻有辣,辣椒嘅數量啱啱好,仲有啲芽菜索味。龍頭🐲鍋除左靚,仲令到成個火鍋好易熟,落咗啲料好快就食得。推介安格斯牛肉同牛頸脊真係好香肉味,食落口肥瘦都啱啱好,仲有啲入口即溶感覺。羊肉片唔騷,黑豚肉都唔會好肥。注重健康嘅我哋都會想食菜,佢個餐就有個菜送, 我哋特登要求要左油麥菜,佢都盡量安排左,值得一讚。下次再有機會一定會同成班朋友過嚟食,試埋佢唔同嘅海鮮。

龍頭🐲鍋除左靚,仲令到成個火鍋好易熟,落咗啲料好快就食得。

下次再有機會一定會同成班朋友過嚟食,試埋佢唔同嘅海鮮。

2019-04-04
  • 新鮮海鮮超值套餐