2024-02-29 651 views
大家經過HSBC/SC 都一定會見過佢,今次終於入去試下佢地既 dinner ~依家佢地最新既呢個鐵板燒set,價錢極之親民! 人均 $880就有前菜/刺身三品/主食/吸物/和牛/炒野菜炒飯同甜品,鮑魚仲唔使加錢,真係好抵!另外大家鐘意飲返杯既,可以加$328/位 嘆 2 小時 free flow 3款日本Sake 😍 如果唔食鐵板燒既,又可以揀單點食物,ODDS 既menu剛剛再加入埋同集團天穴既野食,咁大家又多個選擇啦 我一路以為餐廳就係得入口區酒呃位,但原來穿過度神秘門就會入到另一個area,中間位置左右2邊有sushi bar同鐵板燒區-前菜:水晶蝦下面既係木湯啫喱-刺身三品:真鯛/帶子/赤身/拖羅 我最鐘意個拖羅,完全無筋入口即溶架...-鐵板海鮮: 一共有3 款 甘鯛魚/南非鮑魚/+$150 半隻加拿大龍蝦,我覺得鮑魚最抵食,佢大隻厚肉,肉質軟嫩鮮味,食既時候加埋鮑魚肝醬黎食,味道又再提升-吸物:魚味鮮甜用黎清一清喉嚨就預備食和牛啦-和牛:有佐賀/飛驒薄切/和牛扒2款,+$100/$200/$300我地揀咗唔使加錢既佐賀和牛薄燒三件,和牛肉質柔軟,脂肪分布均勻入口即化,加埋

-前菜:水晶蝦下面既係木湯啫喱

-吸物:魚味鮮甜用黎清一清喉嚨就預備食和牛啦

我地揀咗唔使加錢既佐賀和牛薄燒三件,和牛肉質柔軟,脂肪分布均勻入口即化,加埋香蔥一齊食可為和牛增添口感之餘,更可以中和和牛嘅油膩感。

-鐵板炒野菜/四國曉蛋炒飯:炒飯粒粒分明,表面鋪上四國曉蛋,蛋汁與炒飯拌勻,令炒飯味道更佳。

-甜品:清甜的蜜瓜

#中環美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#中環鐵板燒#freeflow#freeflowsake#任飲清酒#中環日料#中環omakase
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller