2016-05-13
有朋友極力推介,CP值極高又好食,唔係唔試呀?呢個位置唔睇地圖都唔識黎,平時絕少行到呢條街,但原來晚市都好多人排隊攞位,唔早啲排隊我諗8點半黎到都幾難有得食...🤔餐廳名非常尼泊爾feel,夾雜尼泊爾 + 中東 + 印度菜,見佢菜單有尼泊爾隨街既地道小食Momo餃子,同時又有印度既Masala & Tandoori經典菜,兼且中東既Kebab,連Greek Salad同泰國野都有,果然名符其實一間多國菜餐廳!喺印度飲過Mango Lassi好鐘意佢既健康清新,係印度菜經常都飲到。Mango Lassi係新鮮芒果 + 乳酪飲品打成既,其實尼泊爾同印度既芒果同呂宋芒唔同品種,青色外衣、D肉比呂宋芒深色D,但一樣好香甜,打成飲品好正架!佢都整得好正宗,如果食到太辣又可以解辣,好飲到飲唔停😋我地5個人,叫5樣野,首先食既係招牌沙律,份量好大,大過menu張相好多喎!食厭左平時食既Salad,呢個配搭對我地黎講好fresh,有烚蛋、黃紅椒、沙律菜、牛油果、車厘茄配以蜜糖芥末汁,全部食材都充滿水份同新鮮既味道。跟住叫左Spaghetti Aglio-olio with Shrimp Butter
跟住叫左Spaghetti Aglio-olio with Shrimp Butter & Garlic Wine Sauce,呢個又係朋友力推之一,意粉人人都食得多,有幾唔一樣呢?好食既意粉烚既時間要掌握得好恰當,保留本身既煙un口感之餘又要吸到醬汁。呢個就做到喇,一黎已經比佢既香味吸引住,一入口即刻感覺到滿滿既醬汁掛係意粉度,係非常濃郁既蒜香大蝦味,但唔會有水留係隻碟度,證明炒得啱啱好乾身又充滿油香!所以無影相就立刻喪食,呢個絕對讚!