二至三人餐 $170 +$25個餐都好抵食有10吋薄餅,(其實仲有8吋和12吋size選擇),有意粉,有小食,有湯,仲有個甜品,真係好豐富。🍕意式風情薄餅 (+$20)賣相相當好,足以媲美高級餐廳。用料亦很豐富,有很多,很多巴拿馬火腿和火箭菜,還有兩種不同的菇和Cherry蕃茄。嘩!不得了呀!估唔到個面仲有唔少貴價嘅松子,真是高級再升級。個薄餅喺薄批埋,個邊好脆口,食到最後一口仍然是脆的。另外,最後一口,雖然吃的只是薄餅邊加埋芝士,沒有其他肉,但吃到芝士的味道原來係好香,係淡淡的清香。雖然我不是太愛芝士,但真係覺得好食,下次必定再返嚟,再試他的四色芝士薄餅。🍝 黑松露卡邦尼 老闆真係落足料。首先,有一大「劈」黑松露醬,所以呢個黑松露突出🉐️很。另外,意粉炒得好爽,唔係茶餐廳,或一般food court食嗰啲意粉咁「林啤啤」。整個味道調校得很恰當,很有維和感。有芝士的黏口,有黑松露的香口,也有紫洋蔥嘅爽口,及松子的口感,總之就係好味。又係另一個高級餐廳水準的食物!🍗 奇妙雞軟骨炸得好香脆!個炸麵漿很薄身,味道也很好,完全唔覺得熱氣,食完一粒,不期然要再食多幾粒。可能因為天氣比較熱,所以下次

二至三人餐 $170 +$25

🍕意式風情薄餅 (+$20)

賣相相當好,足以媲美高級餐廳。

🍝 黑松露卡邦尼

🍗 奇妙雞軟骨

可能因為天氣比較熱,所以下次再嚟嘅時候,必定會叫一罐冰凍可樂。

整體覺得薄餅同意粉極之出色,真係有高級餐廳嘅水準。原來廚師是米芝蓮三星大廚的學生,怪不得食物是那麼美味,是那麼意大利🇮🇹!

用料又足,價錢又唔貴, 仲有學生優惠,真係要襯他未被其他星級歺廳挖角前來幫襯,10分10分推介!👍🏼
  • 意式風情Pizza
  • 奇妙雞軟骨