2017-10-08
法國菜+米🐽蓮1⭐,特意來試下。中午和晚上都有set。今回3行, 頭盤salad bar, 主菜選了, 魚,牛 和 龍蝦。Salad bar 有7種蔬果,選擇吾算多,但質素佳,eg 新鮮生果切粒, marinade番茄, 蒸熟左南瓜粒,沙律菜,青瓜片,粟米粒,紫洋蔥頭片,橄欖 。3 種 sauce : berries jam, 千島醬 和 沙律醬。龍蝦扁意粉係我最想試的,結果。。滿意。雖然3口食完曬d龍蝦肉,但個汁很鮮味和creamy,意粉軟硬適中,份量剛好。 若要挑剔,只能說它的賣相伴碟, 相比其他兩碟較為簡單。7成熟燒牛肉,也很吸引,外焦內嫩,肉汁香濃,伴碟嘅薯蓉非常幼滑, 相信應該係加入咗牛奶和忌廉製成, 混埋啲牛肉汁,好好味。相對個鱈魚扒就一般了, 味道頗清淡, 若表面d魚皮能煎燶少許,或許會香口些, 另味道質感吸引點, 幸好沒有魚腥味。set lunch附送法式硬麵包, 新鮮熱辣辣,個皮又脆又香, 個醬汁應該加咗香草和蒜蓉,非常惹味,👍。加錢食咗一個朱古力芝士蛋糕, 忘記影相,🍰味道一般。可能係星期六中午客人吾多,我哋由12pm食到3:30pm,見阻住人哋落場,才埋單離開😅。
加錢食咗一個朱古力芝士蛋糕, 忘記影相,🍰味道一般。