2019-04-12
CP值爆低的拉面日式拉麵來來去去都係咁,以為有米芝蓮嘅加持會有令人意外的美味,卻。。。講重點1.環境方面,眼見的地方都乾淨,擺盤整齊企理,除了侍應把人客食完的紙巾放入食完的湯碗中,即刻跌番去茶餐廳級數。坐得遠的話,侍應會遞比你,但拿碗是手指插湯式,好彩碗身高,湯低,應該點唔到。。。掛2.味道來說不過不失,我叫的是醬油味玉拉麵,面身有咬口,叉燒夠大塊,蛋就真係一流。不過我叫大份,佢個面唔係替玉,而係一齊加落去,食到後期,面就不能保持最佳狀態。呢個收費來說,做唔到呢點很可惜,扣分。湯底油而不膩,本身偏淡,但加了一小份黑松露,搶了湯面本身的味道。本人覺得一大是敗筆,裝高級卻浪費了湯汁,浪費了黑松露,恕我唔識欣賞。3.我lunch time去食,基本上4個人都不需等位,上面大概10分鐘左右,我個人都接受到。4.加一消費,全部過HKD100 up/人。份量大的話飽到。結論:cp值一爆低,呢個價錢選擇太多,no next time