Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

#mochicouple_hk啟德打卡團餐廳環境寬敞,有大片玻璃感覺好開陽,而且好乾淨,啲杯杯碟碟都好靚,好適合打卡。餐廳服務員態度好好,用QR code落單,嘢食都上得幾快,適合一班朋友食吓嘢傾吓計 或者想撐枱腳都得🤣精選二人套餐($458)1️⃣酸忌廉煙肉薯條🤤 酸忌廉煙肉薯條🍟屬於幼身嘅薯條,炸得金黃酥脆,上面仲有一大球厚厚凍冰冰酸忌廉 冰火交融嘅感覺好正😍 再加埋小小嘅煙肉碎🥓 😋mochicouple覺得薯條齋點忌廉有啲淡,建議將忌廉加茄汁撈埋,有另一番風味好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 是日餐湯(蘑菇湯)真材實料,湯中有新鮮的蘑菇粒,入口幾綿密又有咬口,釋放出濃郁的香氣和鮮味好味指數:🍡🍡🍡🍡3️⃣波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯上面放著半隻波士頓龍蝦加一隻鉗🦞 龍蝦算好多肉,非常鮮嫩彈牙多汁,而龍蝦汁非常濃郁可口,啲飯粒吸收晒啲汁,每一啖都超幸福!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡4️⃣炭燒澳洲肉眼牛扒(5成熟)肉眼扒大塊且厚身,散發著炭燒的香氣,切開後,肉質鮮嫩,呈現完美的粉紅色,推薦5成熟。每一口都能感受到外層的焦脆與內裡的嫩滑,入口牛味濃郁,肉質鮮嫩多汁,煙肉碎蛋黃醬焗薯仔😍焗薯外表焗到乾身,中間濕潤,蛋黃
#mochicouple_hk啟德打卡團

精選二人套餐($458)

1️⃣酸忌廉煙肉薯條

🤤 酸忌廉煙肉薯條🍟

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

2️⃣ 是日餐湯(蘑菇湯)

好味指數:🍡🍡🍡🍡

3️⃣波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

4️⃣炭燒澳洲肉眼牛扒(5成熟)
肉眼扒大塊且厚身,散發著炭燒的香氣,切開後,肉質鮮嫩,呈現完美的粉紅色,推薦5成熟。每一口都能感受到外層的焦脆與內裡的嫩滑,入口牛味濃郁,肉質鮮嫩多汁,煙肉碎蛋黃醬焗薯仔😍焗薯外表焗到乾身,中間濕潤,蛋黃醬撈埋薯仔食,好夾!

5️⃣ 海鹽焦糖芝士餅

芝士層綿密而柔滑,係較濕個種texture,散發著濃郁的乳酪香氣,但偏甜,要配埋草莓果醬先平衡到

好味指數:🍡🍡🍡

6️⃣ 英式奶茶