2024-03-28
荃灣有好多間邊爐任食放題♨️,價錢都差唔多,不過如果要講食物質素嘅話,我哋都幾鍾意呢一間😆。加上呢度位於荃灣嘅天橋網絡裏面🚶🏻,舖頭仲有fancy櫻花樹🌸,真係好有台式文青嘅風格。我哋今次就嚟試吓佢嘅台式火鍋放題🇹🇼,我哋揀咗set B澳洲M7🤤,90分鐘成人$278 ,120分鐘成人$308💰。.🥘湯底呢度湯底嘅選擇夠大方,每個人可以揀一款湯底💕,所以兩個人就已經有鴛鴦鍋。我哋揀咗戀戀蕃茄湯🍅,飲落係蕃茄嘅清甜,唔會有茄膏太膩嘅感覺🙌🏻。另一款台式壽喜燒味道夠香,壽喜燒👅嘅甜味同埋醬油香,好夾烚油花感重嘅牛肉🐄。.🥩肉類牛肉望出嚟好吸引😍,精選牛板腱、澳洲卡樂BEEF、M7牛胸腹,既有肉味濃嘅選擇👅,鍾意油脂香味重啲嘅亦都得。西班牙栗飼豬梅片🐷煮出嚟都幾嫩口,配埋我哋揀嘅蕃茄湯清甜幾正🥫。花雕嫩雞肉幾高質🐔,烚完都仲係好嫩口,食得出係雞髀肉嘅部位🍗,花雕酒嘅甜香同埋酒香都醃得夠入味🍶。.🍱小食榴槤炸彈一定要試💥,裏面超級流心,外層香脆,一咬爆漿💕。澎湖花枝丸墨魚嘅味道好香🦑,加上炸香左,配埋濃郁嘅椒鹽調味好正🧂。鹽酥雞肉質唔錯,外層夠酥😆。阿嬤金錢肚牛腩汁夠香😋,而且甜味比較重,好味。
🥘湯底
🥩肉類
🍱小食
榴槤炸彈一定要試💥,裏面超級流心,外層香脆,一咬爆漿💕。澎湖花枝丸墨魚嘅味道好香🦑,加上炸香左,配埋濃郁嘅椒鹽調味好正🧂。鹽酥雞肉質唔錯,外層夠酥😆。阿嬤金錢肚牛腩汁夠香😋,而且甜味比較重,好味。麻辣鴨血🦆嘅花椒、辣味、鹹味平衡得好好。
🍨甜品
呢度嘅甜品都係放題😍,檸檬愛玉凍夠台灣味🍋、火龍果雪花冰超級綿密又有奶香味🍼、雲呢拿雪糕配迷你窩夫可以不停加配雪糕球🧇,超滿足。最後仲有得一人揀一款額外甜品🏷️,例如榴槤味雪條,或者Movenpick士多啤梨雪糕🍓。