講起食肉肉,真係不得不提呢間🌟大眾燒肉酒場🌟入面個2人定食真係我食過最抵、最多肉、最多選擇又最高質既set😝🌟燒肉兩人定食🌟 $588入面有:✨和牛沙巴當✨望落去已經覺得啲油花好靚好霜降,食落好重牛油香之餘,仲有浸好獨特嘅甜味;一咬落去果下啲牛油滲晒出嚟真係正到爆😍嫩到距離入口即溶真係只差一點點🤣✨千本筋✨牛隻嘅稀有部位之一;脂肪唔多,膠質豐富,肉質柔軟,牛味極濃👍🏻✨厚切牛舌芯✨厚切既牛舌芯會比薄切既容易d控制到個熟度,冇咁易會over cook燒到韌哂;呢塊牛舌芯肉質柔軟爽滑之餘仲好彈牙,好有質感,越嚼越香✨天使和牛肋肉✨油脂好均勻,肉味亦都好香濃,肉質仲要好細膩✨柚子雞肉✨嫩滑雞肉散發出陣陣柚子清香,好小清新✨味噌五花✨五花肥瘦相間,醃到好入味,少少豬肉羶味都feel唔到✨免治和牛多士✨薄身嘅多士烘到好鬆脆,中間搽咗黑松露他他醬同夾住塊牛肉味好濃、厚身又多汁嘅和牛漢堡扒;面頭仲要放咗d魚子醬,矜貴又高質,食過真係返唔到轉頭✨野菜五盛合✨盛盒入面有南瓜、紫薯、菠蘿、大蔥同冬菇5種野菜✨芝士年糕✨芝士味唔會太濃;年糕外層炸到好脆皮,入面煙煙韌韌又軟滑,無法抗拒嘅邪惡滋味✨雞皮餃子✨外
講起食肉肉,真係不得不提呢間🌟大眾燒肉酒場🌟

🌟燒肉兩人定食🌟 $588

入面有:

✨和牛沙巴當✨

✨千本筋✨

✨厚切牛舌芯✨

✨天使和牛肋肉✨

油脂好均勻,肉味亦都好香濃,肉質仲要好細膩

✨柚子雞肉✨

嫩滑雞肉散發出陣陣柚子清香,好小清新

✨味噌五花✨

五花肥瘦相間,醃到好入味,少少豬肉羶味都feel唔到

✨免治和牛多士✨

✨野菜五盛合✨

盛盒入面有南瓜、紫薯、菠蘿、大蔥同冬菇5種野菜

✨芝士年糕✨

✨雞皮餃子✨

外層雞皮油香十足,口感香脆,入面內餡多肉飽滿又多汁,真係好正👍🏻

✨紫菜月見丼(2碗)✨

滿滿當當既紫菜碎中間放左隻橙紅色既半熟蛋黃,同底層既日本米飯撈勻一齊食真係不得了,呢個組合絕對冇得輸👍🏻

✨冷泡白桃烏龍茶(2杯)✨

白桃香好重,烏龍茶味相對淡雅,入口甘醇清甜,唔苦唔澀;邊食燒肉邊嘆茶,咩油膩感都冇晒😬

店內既抽風系統亦都好得,燒左咁耐-d煙霧彌漫的感覺都冇之餘,食完走出去個人都唔會成陣燒肉味👍🏻

真心估唔到-個只係幾百蚊既二人餐入面可以有咁多款唔同既食材之餘,仲要款款都咁好食,啱晒有選擇困難症嘅我💖份量仲-d都唔惹少添,超飽肚!

唔系講笑,cp值真係高到爆💯好難唔會返轉頭,加上另外散叫餐單亦都好吸引仲要唔係貴,下次-定要過嚟試埋先😝

🏮大眾燒肉酒場

📍筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖