2022-05-11 1429 views
📒西環隱世高質Set Lunch路過見到呢間有氣氛西餐廳🤤Set Lunch Menu都幾吸引,就入去試下🥰!平日路過都覺得係bar好少入去,門面見到餐廳整體酒吧啡木色系😚座位坐得舒服有空間感之外,staff都係外國人 成個氣氛都好chill😍坐底staff會先按人數送上鬆軟方形麵包🍞可以點意大利黑醋同橄欖油食,個人推介黑醋 酸酸地好好吃🍴Set Lunch選擇都好多,Menu有中英翻譯吾會睇唔明🤣Set Lunch會包前菜,Main同高質甜品/飲品😚🥰🥗前菜沙律/湯因爲想食Low Carb Diet✋🏻我呢次就叫左Salad~沙律菜大大碟之餘非常新鮮鮮甜🍅配少許沙律醬同煮得剛好既雞蛋 麵包粒非常香脆!湯今日係西蘭花湯🥄之前試過南瓜湯非常濃滑,味道天然,都非常推介😍🍝Main $108~$148 (+1)💗主菜方面有當日意粉Pasta of the day,意大利餛吞,沙律,Grilled Fish,牛扒等選擇,就算幾個朋友一齊 大家揾到想食既野🤣意粉通常係蒜蓉意粉做base,分量有時都好大份😗男仔可能都勉强食完🤭我呢次叫左烤牛肉沙律🥗上到黎發現好大份非常驚喜🥰💗💗!!無論牛肉定係沙律
📒西環隱世高質Set Lunch

🥗前菜沙律/湯

🍝Main $108~$148 (+1)💗
我呢次叫左烤牛肉沙律🥗上到黎發現好大份非常驚喜🥰💗💗!!無論牛肉定係沙律菜,分量都十分慷慨,感覺係有4個人分量🤣🤩
(當然我呢D食菜主義者就好開心啦~普通人可能食吾曬XD)
烤牛肉好香吾會太硬,而沙律方面非常鮮甜,同前菜個沙律吾同,Main呢份沙律用左簡單意大利黑醋調味,同沙律菜好夾🥬酸酸甜甜非常開胃!沙律菜個種類都好多,顔色繽紛食落去吾dry🫑
出面食沙律就最怕好細份同多沙律醬,呢個就好適合大食但係又想減肥人既人食啦🤤 圖上面全部食完基本都係低卡無澱粉~出去食都無唔會肥!🤭

☕Coffee/當日甜品
呢個價錢包甜品每次都好豐富!!朋友呢次叫作係Brownie+雪糕🍧 上碟好打卡之餘 分量已經係出面平日下午茶甜品個大細!而且都係好正宗意大利甜品值得一試🥰冷熱飲品同樣價錢 普普通通唔會難飲 ~

性價比:🌸🌸🌸🌸🌸
食物分量:🍝🍝🍝🍝🍝
服務:😍😍😍😍😗

相比附近同類型西餐廳Set Lunch,呢間性價比高之餘食物質素都比其他稍微高質😚加上服務都唔錯💜適合同朋友食個有氣氛lunch!🥰

#hkfoodie #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #卡路里 #減肥餐 #卡路里控制 #低卡路里 #健康午餐 #西環美食 #西營盤美食 #食住減肥 #hkgirl #lunch #今日午餐 #cenacolosteakandpasta