2021-04-20 33 views
充滿回憶,以前尖沙咀厚福街轉角位嗰間許留山眨吓眼已經變咗做一間新餐廳,見到都有唔少人排隊,就入去叫左啲小食。尖沙咀來講價錢都比較貼地,叫一個主食嘅價錢都係$50至$60左右, 然後叫多一杯珍珠奶茶或者其他台式飲品都係$6, 學生都afforde到既晚餐價錢!因為同朋友都鍾意食鹽酥雞,所以一個叫咗鹽酥雞肉操飯一個就叫咗鹽酥雞肉操拌麵😂😂 兩個都係$57,個人認為鹽酥雞肉操飯好食啲😬 之後嘢飲叫咗冬瓜茶!有驚喜!冇叫到少甜都唔係太甜,又有冬瓜味,最驚飲啲太甜嘅嘢所以真係唔錯😍然後好彩加咗錢要個小食,黃金芋圓波既炸芋圓!最好食係佢❤️ 本來以為入面係芋圓果種不過原來係芋泥。因為我真係好鍾意食芋頭,佢入面嗰種番薯同芋頭肉互相交融然後個皮又炸得好好,下次行街經過當小食要來食都OK,即刻覺得好似返咗台灣夜市咁😚

• 黃金芋圓波