2022-10-16 517 views
每次經過深水埗北河街街市附近,我都一定會去呢間外賣小店買佢地嘅鍋貼🥟,同樣地,每次去到必定見佢地大排長龍🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♂️。佢地主要係賣蒸包,蒸飯,點心同埋生煎類。價錢亦十分親民🥰,講緊4~5蚊一個蒸包😍;18蚊一個蒸飯😍。由於實在太多人去買喇,所以如果唔好彩😌,去到時你想買嘅嘢剛好賣哂,咁你就要等下一輪,到時候記得問下一輪要等幾耐,有時好快,有時差不多要等約20~25分鐘😅😅。蔥油餅 $5煎到外脆內軟🥰,而且非常厚身,十分飽肚,正所謂又平又滿足☺️。韭菜豬肉鍋貼 $11/3pcs外皮煎得金黄😍,係稍為厚咗少少😶,但餡料非常充足👍,韭菜豬肉比例剛剛好😊,無話大家搶走大家嘅味🥰。自己覺得比椰菜豬腳鍋貼出色😋。總括而言,以呢個價錢買到呢個質素嘅嘢食😋,我個人覺得十分超值👍。

蔥油餅 $5

韭菜豬肉鍋貼 $11/3pcs

2022-10-15
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$27 (Tea)
  • 韭菜豬肉鍋貼
  • 蔥油餅