2019-02-08 509 views
今日學完舞,就同幾個friend去咗APM 覓食。呢間拉麵店係新開嘅,難得無乜人排隊,我地就去咗食🍜🍜🍜✨而小妹我唔識點讀間餐廳名,不過唔緊要啦,好味就得😋😋✨店員除咗俾menu,仲俾咗點餐紙。好似其他日本拉麵店咁,有個人化選擇,選擇麵嘅軟硬度,同埋加或者唔加葱同筍。✨辛辣熟成濃湯拉麵,$63。無預期咁辣。✨俺流塩湯拉麵🍜呢一碗先係小妹嗌嘅。小妹除咗豬骨湯之外,最中意就係塩湯底。而呢一間係我喺香港食過最易入口嘅塩湯。拉麵配有一塊厚切嘅叉燒,油脂同肉都分佈得好均勻,而且第一次食拉麵配菠菜,感覺得新奇,但又好好味😋😋😋 而且加咗柚子皮去做seasoning,感覺好fresh👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨拉麵之外,我地仲嗌咗兩個小食,一個係明太子手羽同埋芝士明太子餃子🥟。

✨而小妹我唔識點讀間餐廳名,不過唔緊要啦,好味就得😋😋

辛辣熟成流湯拉麵

✨辛辣熟成濃湯拉麵,$63。無預期咁辣。
俺流塩湯拉麵

2019-02-07
$100 (Dinner)
辛辣熟成流湯拉麵
俺流塩湯拉麵