2023-09-11
#搞串個pantry如果想慶祝🥳,有冇人同我哋一樣,都係第一時間諗到食靚靚刺身🇯🇵!油香加厚切嘅刺身🎏,可以瘋狂食到飽,真係好夢幻🥰!今次我哋就嚟到位於 #新蒲崗 嘅 #日本菜 餐廳,餐廳主打食海膽🌊,一定會超級邪惡😆。🍱壽司定食($128)一次過食到好多特別種類嘅材料😝,有三文魚子、海膽、帶子等等,超級滿足呀😍。海膽嘅味道好濃郁🤤,帶子嘅口感都好正。特別仲有三文魚子☄️,係口裏面每粒咁爆開,濃郁嘅香味,佈滿晒成個口😋。🌊海膽丼($168)一上菜已經不得了🤩,成碗飯冚住咗超級多海膽💕。海膽嘅味道超級濃郁,每啖都有海洋嘅感覺🌅,好滿足唔使多講🤫!🍣三文魚刺身(八切)($68)喺冰底上面嘅三文魚嘅溫度啱啱好🧊,三文魚油香味好足😋,而且因為夠凍,唔會覺得膩🙌🏻。🐟油甘魚刺身(四切)($48)油甘魚嘅口感啱啱好😚,魚嘅香味都好夠,食落感覺好幸福🥳!🐔雞皮串燒($12)佢係似日本北部做法嘅雞皮串燒🐣,即係雞皮比較薄,做到薯片🍟嘅脆口同埋油香口感,食到卜卜聲🫦,幾正。
🍱壽司定食($128)
🌊海膽丼($168)
🍣三文魚刺身(八切)($68)
🐟油甘魚刺身(四切)($48)
油甘魚嘅口感啱啱好😚,魚嘅香味都好夠,食落感覺好幸福🥳!
🐔雞皮串燒($12)