2019-09-15 46 views
要食蒸氣海鮮鍋唔洗出去市區嘅,元朗都有間CP值高嘅鋪頭🤤🤤最平個個餐都唔洗兩舊水,今次食豪少少,試下個黃金套餐D海鮮睇落都幾新鮮🤪🤪店員會幫手逐樣逐樣放落去蒸,重計埋時間,我哋只係坐喺度等食第一樣係龍蝦。龍蝦肉好彈牙,好鮮甜,一人得半邊龍蝦,完全唔夠喉😭😭跟住就係貝殼類,包括元貝、鮑魚、青口元貝同青口都好肥🤤鮑魚有少少韌,但整體都唔錯再接住就係貴妃蚌同象拔蚌仔,呢兩個超級鮮甜🤤🤤差d想encore 嚟多份之後就到奄仔蟹,一人一隻,唔洗爭。呢到有埋食蟹嘅工具比你,可以慢慢挑嚟食👍🏼食左咁多海鮮,緊係要食d菜balance 返啦。南瓜蒸到熟曬,好甜,口感似食緊薯蓉咁最後就緊係要食埋個粥底啦,啱啱個d海鮮嘅精華流曬落嚟。本身重驚會好咸,食落個味道啱啱好,加d菜葡落去更加有口感
要食蒸氣海鮮鍋唔洗出去市區嘅,元朗都有間CP值高嘅鋪頭🤤🤤

最平個個餐都唔洗兩舊水,今次食豪少少,試下個黃金套餐

第一樣係龍蝦。
龍蝦肉好彈牙,好鮮甜,一人得半邊龍蝦,完全唔夠喉😭😭

跟住就係貝殼類,包括元貝、鮑魚、青口
元貝同青口都好肥🤤鮑魚有少少韌,但整體都唔錯

之後就到奄仔蟹,一人一隻,唔洗爭。
呢到有埋食蟹嘅工具比你,可以慢慢挑嚟食👍🏼

2019-09-10