2022-10-16 373 views
有日我家小老闆同我講「今日喺元朗食左一間好好食嘅魚皮餃魚麵」,同我平時買嘅唔一樣,心諗係唔係真,放假即去試吓先坐底就咩都唔洗睇啦,就叫左魚皮餃魚麵,我老闆就叫左牛筋麵,炸魚皮,腐乳通菜同奶茶。牛筋麵先上,湯比一般粉麵店嘅牛腩湯淺色,但湯應是用魚去煲,所以魚比較淺色,但一點都唔差,牛筋好軟滑,食落感覺好骨膠原炸魚皮,每塊都薄薄的,味道剛剛好,唔會太咸。我嘅魚皮餃魚麵終於到,清清嘅魚湯底,魚皮餃原來係我兒時食這款,用魚肉整成魚皮餃皮再包上魚餃嘅餡料,馬上食回兒時嘅味道,魚麵好有口感,不是平時容易買到果啲林林啲口感,這魚麵口感實實,每條麵都短短的,好食,雖然要$47但是物有所值。我老闆連湯都飲晒,碗碗清重點係食飽後沒有口確確,証明不是味精湯我家小老闆今次真係無介紹錯下次一定要試埋佢哋嘅魚旦

炸魚皮,每塊都薄薄的,味道剛剛好,唔會太咸。

我老闆連湯都飲晒,碗碗清
重點係食飽後沒有口確確,証明不是味精湯

我家小老闆今次真係無介紹錯
下次一定要試埋佢哋嘅魚旦