2019-12-01 214 views
元朗一直有好多好食嘅日本餐廳,所以相對上競爭都幾大。今次試咗呢一間叫淼既日式餐廳,雖然位置上邊唔係喺大馬路嗰邊咁方便,但係我覺得佢係食物上面嘅質素好過其他元朗既餐廳。首先刺身壽司嘅用料好新鮮,首先講下刺身我哋叫咗三文魚腩同埋牡丹蝦刺身。三文魚腩切得好厚, $40有三塊唔貴好味。但係食埋個牡丹蝦覺得仲抵,因為牡丹蝦非常好食搞到我哋叫多咗幾隻嚟食!大力推薦哩到既刺身。至於壽司方面我哋都叫咗幾款唔同嘅壽司,呢度嘅壽司食得出唔係用機器整既啲飯,因為壽司飯整得好結實唔會話一日就散開。至於最好食嗰件我認為係左口魚壽司! 之後就到炸物,呢個炸生蠔雖然得四粒但係每一粒啲蠔都好新鮮炸得好香脆,但係又唔會揸到啲蠔乾晒,每一粒食落都充滿蠔味! 又係大力推薦大家要叫既!至於燒麥我哋就叫咗兩款一款係燒雞翼而另一款就係燒芝士年糕!我個人就比較鍾意食燒雞翼啦,因為雞翼燒到好香口,雖然個雞翼沒有太多調味,但係整左d青檸汁上去即刻好味10倍!至於個燒芝士年糕就不過不失啦,鍾意食芝士味既朋友都可以一試嘅! 最後一款想介紹俾大家嘅係呢一個壽喜燒喎,牛肉肉質都唔錯但係嗰個湯汁就係一絕啦,但係美中不足嘅係佢冇同埋個火爐一齊上。

最後一款想介紹俾大家嘅係呢一個壽喜燒喎,牛肉肉質都唔錯但係嗰個湯汁就係一絕啦,但係美中不足嘅係佢冇同埋個火爐一齊上。單靠個湯嘅熱力就將啲牛整熟,雖然我食牛可以食得幾生,但係如果有朋友唔鍾意食咁生嘅就可能要問侍應拎過爐啦!

總括而言呢一間餐廳嘅質素係我覺得都幾好,今次黎仲有好多嘢未試,下次絕對唔會再戰哩一間餐廳! 👍