2017-06-07
九龍城一向都係香港有正野食既地方,金寶泰國菜館梗係其中好食西既地方。入到去金寶,就感覺到係一間經典泰國餐廳。完全岩曬食飯食埋氣氛既人。坐位空間舒適,唔會話同隔離好近。同幾個朋友食,直情係一個小天地。今次叫左:1. 生蝦 一碟6隻,碟上佈滿唔小既辣椒,蒽,最緊要係好多好多既蒜蓉!!! 完全岩曬中意多蒜既我地,辣加埋蒜蓉香味,值得推介。2. 黃咖哩雞 黎到泰國餐廳,咖哩真係其中要食既一道餸。當中有得揀雞,牛 或者豬肉,今次我地就食左雞。估唔到既係雞肉同薯仔份量多,黃咖哩就偏甜小小。個人建議加碗飯送咖哩汁至合襯。3. 泰式炒金邊粉 酸酸辣辣甘好開胃,宜個都係我自已最中意既一道,金邊粉煙煙韌韌, 加埋雞蛋既香同滑,非常有咬口。4. 椰青飲品方面揀左15cm x 15cm 新鮮椰青,椰青汁飽滿,果肉一拔就食到,充滿椰香!!! 總括而言,下次一定會再黎過,繼續試埋其他既菜
今次叫左:
1. 生蝦
2. 黃咖哩雞
3. 泰式炒金邊粉
4. 椰青
總括而言,下次一定會再黎過,繼續試埋其他既菜