2023-07-12
📍一燒肉 - 上水冇返上水一排原來上水廣場開咗好多美食😋搭扶手電梯上4樓已經嗅到陣陣燒肉香味🤤正好Lunch要搵食!一於就試試呢間新鋪先😝Menu有好多唔同種類嘅牛肉定食套餐🥩睇到花多眼亂👀最後揀左A4和牛肉眼壽喜燒同埋日本產蟹味噌甲羅燒🦀套餐有前菜、湯、白飯、飲品、甜品!成set好豐富😋甲羅燒套餐除左一個甲羅燒之外🦀仲包左A4和牛肩肉&和牛壺漬👅仲有牛舌添!和牛肩肉同壺漬入口有油香又有肉香🥩個balance啱啱好👍🏻用黎餸飯認真一流!牛舌厚切入口唔騷仲有牛舌嗰種特別嘅香😌比一般食到嘅牛舌更香更冧😜鐘意食牛舌嘅朋友不能錯過💯主角甲羅燒都冇令我們失望🦀濃濃蟹膏香加上蟹肉一齊食🤤真係超正!男朋友嘅A4和牛肉眼壽喜燒套餐🥩大大塊A4和牛肉眼攤開🫧油份極重😋食落有少少入口即溶嘅feel!油香遍布成個口腔係男朋友至愛❤️用黎點返日本蛋同甜豉油一齊食又有另一種風味🥚冇咁油得黎又增加左蛋香🤗如果唔用黎點肉 用黎撈飯都真係一流👍🏻除此之外仲有五花腩同上脾肉🐖一個套餐有晒牛豬雞🐷🐮🐔真好滿足!見到隔離枱點左個M5和牛內裙邊🥩150g都係108蚊💰燒嘅時候可以剪返自己鐘意嘅size✂️裙邊估唔到肉味非常濃🐂而
見到隔離枱點左個M5和牛內裙邊🥩150g都係108蚊💰燒嘅時候可以剪返自己鐘意嘅size✂️裙邊估唔到肉味非常濃🐂而且口感有嚼頭😬我就好鐘意呢類肉味濃嘅部位!有喜出望外嘅感覺👍🏻
除左燒肉之外🔥仲有唔同類型嘅串燒🍡我們都點左個大蔥豬腩肉卷🌱大蔥嘅香同豬腩肉嘅油香互相輝映🐷大蔥配豬腩肉認真絕配👍🏻估唔到上水開左間咁高質嘅燒肉店🤤之後再搵埋屋企人黎Encore先!