2021-10-23 75 views
同閨密相約去旺角吹水,本身諗住叫個甜品食但見到佢個afternoon set 數量限定仲要好靚,一定要試試。Tea set 一黎到姐同朋友都嘩左一聲,乾冰效果令到成件事夢幻左!有9種食物2杯特式飲品,Highlight: 蟹肉蟹籽酥皮盒-蟹肉好重蟹味,仲要份量好多,撘埋蟹籽就好似食緊成隻蟹落肚!蕃茄多士-芝士加蕃茄呢個組合無敵!多士烤到好脆,好清新的意式味道。海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁-個cocktail 汁係重點!提升左個味道,有好重蕃茄味同時微辣。-海蝦亦好厚肉爽甜。芒果拿破崙-非常酥脆!感覺到有好多好多層係入面!-芒果+吉士亦好清新朱古力mousse + 綠茶紅豆mousse -兩個mousse都好滑,紅豆大大粒好甜好夾綠茶的茶澀味!最後兩杯飲品: 士多啤梨mojito 同埋熱情果菠羅沙冰都好消暑開胃,甜甜酸酸非常好飲!

Tea  set  combo

有9種食物2杯特式飲品,Highlight:

蟹肉蟹籽酥皮盒

蕃茄多士
-芝士加蕃茄呢個組合無敵!多士烤到好脆,好清新的意式味道。

海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁
-海蝦亦好厚肉爽甜。

芒果拿破崙
-非常酥脆!感覺到有好多好多層係入面!
-芒果+吉士亦好清新

朱古力mousse + 綠茶紅豆mousse
-兩個mousse都好滑,紅豆大大粒好甜好夾綠茶的茶澀味!