2019-09-14
星期六嘅午餐時間嚟到,餐廳已有八九成滿座,好彩兩個人都唔使等位雖然舖面睇上去好似一間小店,但係餐廳入面都幾大,目測都有4x50張枱,入面有啲梳化卡位私隱度高,適合一班朋友仔一路食一路傾星期六都有set lunch 提供,可以揀一款主食配一樣小食或者飲品,我哋叫咗一個生牛肉烏冬配薯條,一個壽司定食配蟹子沙律,另外叫咗一份燒牛舌同埋燒菠蘿生牛肉烏冬本來見到牛嘅顏色以為應該煮到好熟好un 但食落非常之嫩,咬落有肉汁亦都有牛肉香味👍🏻鹽燒牛舌本人最愛嘅牛舌,好好味,牛舌表面燒到少少焦脆,但係又唔會好乾,牛舌本身都厚身,咬落牛舌入面好腍,冇太多嘅調味但係有啲海鹽喺面,已經好好味燒菠蘿同平時食到嘅燒菠蘿差唔多,特別嘅係佢會配咗話梅粉,話梅粉會令到菠蘿嘅甜味更加突出啲壽司定食壽司上的刺身都算新鮮,每嚿壽司飯本身算細嚿,最有驚喜嘅係吞拿魚茸卷,卷入邊包左啲天婦羅脆脆,令口感有層次,先會食到吞拿魚茸嘅油香跟住食到炸物脆脆嘅香脆
生牛肉烏冬
但食落非常之嫩,咬落有肉汁亦都有牛肉香味👍🏻
鹽燒牛舌
燒菠蘿