一個人嘅時候好多時都會諗起食壽司,今次黎到亞士厘道餐廳林立嘅地方,見到呢間餐廳嘅壽司set嘅價錢合理,所以就吸引左我入去一試啦😄我叫咗個12件自選壽司組合$198:火炙吞拿魚腦天:腦天係吞拿魚魚頭頂部位嘅肉,一條魚只有2片,好矜貴!肉質軟滑,魚味濃郁,而火灸嗰邊好香,兩種唔同嘅口感都好好食😋深海池魚:肉質鮮嫩肥美,油脂非常厚,魚油甘香細膩,入口質感爽脆池魚:肉質緊實而爽口、略帶油香,味道鮮甜魴鮄:肉質紮實有咬口,味道鮮甜左口魚:口感滑溜,油份充足,味道偏淡真鯛:肉質爽口、鮮甜美味,食落口感十足油甘魚:肉質嫩滑,入口甘香,油份充足,幾乎每一次食壽司都會叫油甘魚😋其他有赤蝦、蔥吞拿魚腩軍艦、帶子、三文魚腩、魷魚,全部都鮮甜美味。仲有餐前小食芥辣八爪魚,八爪魚好滑好彈牙又新鮮好好咬口,芥辣味適中好味😋另外散叫左白子 $68其實係鱈魚嘅睪丸,柚子醋汁青瓜絲好清新同白子好夾👍口感順滑綿密,入口即溶❤️中拖羅 $48超肥美,入口即溶,魚味濃郁,係我最愛嘅部位❤️總括而然,刺身十分鮮甜美味,壽司飯手握得好紮實,飯同醋嘅比例剛好唔會過酸,師傅亦好細心咁逐一介紹菜式,咁啱有新鮮運到吞拿魚,師傅即席示範起刀及

我叫咗個12件自選壽司組合$198:

池魚:肉質緊實而爽口、略帶油香,味道鮮甜

魴鮄:肉質紮實有咬口,味道鮮甜

左口魚:口感滑溜,油份充足,味道偏淡

真鯛:肉質爽口、鮮甜美味,食落口感十足

另外散叫左

白子 $68

中拖羅 $48
超肥美,入口即溶,魚味濃郁,係我最愛嘅部位❤️

總括而然,刺身十分鮮甜美味,壽司飯手握得好紮實,飯同醋嘅比例剛好唔會過酸,師傅亦好細心咁逐一介紹菜式,咁啱有新鮮運到吞拿魚,師傅即席示範起刀及逐一介紹部位,見到隔離客人叫咗omakase賣相都好吸引,而且價錢合理,下次可以再過嚟試吓呀❤️

美味指數🍽:8.5/10
環境指數📸:8/10