是日到荃灣去接朋友仔收工, 喺經濟低迷嘅情況底下,都係錫住荷包仔好啲,但又唔想求求其其又一餐, 就試下cp值高嘅吉列豚飯喇!兩個人食到撐住肚走都只係一百頭咋!我點嘅係招牌滑蛋吉列豚肉飯(49蚊),賣相就無咩特別, 上台時都仲熱辣辣,豚肉size都有手掌咁大, 表面炸得色澤金黃香脆,唔會油膩,豚肉質感都還可,少少juicy又唔會乾。滑蛋部份有小驚喜,因為佢熟蛋之中保留左生蛋黃, 搞匀拌飯食幾有日本風味, 加埋有燒汁同洋葱, 都算幾惹味,但當然就談不上驚艷喇!至於朋友就點左吉列三重奏便當(65蚊), 有炸蝦、炸雞、炸豬,配有三種醬料,嘴刁嘅朋友話蝦麻麻,似用梳打粉發過, 其他炸物表現尚可吧!反而啲椰菜幾新鮮清爽,配醋汁食不錯,岩晒用嚟解膩,整體嚟講,三重奏配埋飯及湯嘅份量幾多,女仔好難一個人食晒,所以CP值係高嘅!埋單時仲見好多人排隊等外賣,外賣仲有85折添, 呢啲抗疫優惠真係難得。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner