2022-01-03
🔖呢間以慢煮菜為主打菜式,係Openrice既最優秀西式餐廳開飯熱店🏅仲有另一分店📍太子太子道西91號地舖。Menu既2人或4人套餐都非常豐富,價錢亦都好抵!不過因為好想食威靈頓牛柳,所以今次散叫左。🍽威靈頓牛柳12安士 $218外表脆脆既酥皮。切開後,牛柳中間粉粉地,大約7-8成熟,牛味都ok,中間有層磨菇溶,再加少少黑松露味。配菜係一整個蒜頭🧄,蒜頭食落有蒜既甜味。整體黎講,咁既價錢都好ok了!🍽蟹肉芒果沙律$78 沙律菜新鮮,中間好多蟹肉,蟹味唔算出,芒果好甜,簡簡單單食完好開胃。🍽黑松露番薯條$58新鮮出爐,熱辣辣上枱,份量都多,係較幼身既番薯條,唔會overcook,不過個人比較鐘意厚切😆沙律醬再加一堆黑松露。🍽美式芥末豬仔脾4枝$78諗左好耐,叫豬仔脾丫,豬仔骨丫,定豬安扒⋯最後揀左佢😆肉質唔算肥美,因為起碼無肥肉😆但肉質嫩滑,基本上用刀一切d肉都出哂黎。面頭有好濃郁既bbq sauce再加芥未,非常夠味!🍽比利時淡愛爾啤,平衡的麥味+啤酒花香$52呢個好岩我飲,淡淡既麥味再加花香,覺得好易入口。而且啤酒夠凍,飲落去好爽!不過唔知點解比較多泡。💡呢間整體黎講好好呀,食物款式
🍽威靈頓牛柳12安士 $218
🍽蟹肉芒果沙律$78
🍽黑松露番薯條$58
🍽美式芥末豬仔脾4枝$78
🍽比利時淡愛爾啤,平衡的麥味+啤酒花香$52
💡呢間整體黎講好好呀,食物款式都好多,而且價錢好抵食,環境又有特色,服務都唔差,可以回頭!
😋食物:️8/10
🤵🏽♂️服務:8/10