2024-07-09
🍜鹽味 雞白湯 拉麵雞白湯:~睇見都知濃郁,入口順滑,味道有層次,又有鹹鮮味,唔會死鹹。味道同一般嘅拉麵店唔同。豬肩肉叉燒:~大塊,有口感得嚟厚薄適中,肉質軟腍,有d叉燒嘅惹味,又有d炙燒烤味,唔肥,瘦得嚟唔會柴口。慢煮雞胸:肉質軟腍,平時少食雞胸肉都覺得好味。雞肉丸:口感幾特別,唔錯,唔係普通嗰啲丸類咁。玉味:調味剛剛好,蛋黃半熟狀態,蛋白滑嫩。竹筍:口感有d似菜浦,但好味好多。紫菜、洋蔥、青蔥:提升整體 fresh 口感,各樣都好脆口。拉麵:麵質係有d咬口,軟硬度揀左適中,,口感剛剛好。🍜柚子大蝦 帆立貝 冷湯麵新出限定,估唔到 的好味!首先賣相 幾colorful,尤其是top 面晶瑩通透嘅柚子 jelly,,見到都想食。蝦同帆立貝都好大隻,肉質又唔錯。個湯底入口 鹹帶柚子酸,fresh 同個溫度 好適合依家夏天。職員有溫馨提示,就噉飲個湯會比較鹹,而配冷麵一齊食真係啱啱好。綜合配料拼盤:~好豐富,抵食,有豬肩肉叉燒、慢煮雞胸、雞肉丸(加配小食)🍤吉列炸蝦、🥔牛肉薯餅:~吉列炸蝦 肉質 有口感,外面又脆口,唔會油膩,共有3件,可以話啖啖肉😊~而牛肉薯餅 好厚身,牛肉同薯蓉好夾(加
雞白湯:
豬肩肉叉燒:
慢煮雞胸:肉質軟腍,平時少食雞胸肉都覺得好味。
雞肉丸:口感幾特別,唔錯,唔係普通嗰啲丸類咁。
玉味:調味剛剛好,蛋黃半熟狀態,蛋白滑嫩。
竹筍:口感有d似菜浦,但好味好多。
拉麵:麵質係有d咬口,軟硬度揀左適中,,口感剛剛好。
🍜柚子大蝦 帆立貝 冷湯麵
新出限定,估唔到 的好味!
綜合配料拼盤:
~好豐富,抵食,有豬肩肉叉燒、慢煮雞胸、雞肉丸
(加配小食)
🍤吉列炸蝦、🥔牛肉薯餅:
~而牛肉薯餅 好厚身,牛肉同薯蓉好夾
(加配小食,送罐裝汽水)
玉泉忌廉、雪碧:好夠凍
女職員好有禮貌、同埋主動用熱水淥隻碗才比我地
座位 有室內 同室外,同大風扇。