2021-03-14 96 views
有朋友住喺粉嶺,一直都叫我試吓呢間價錢便宜又好食嘅餐廳,今日終於可以去試。今次叫咗佢嘅黑椒鐵板炒意粉,同埋佢嘅魚扒大蝦配薯條。黑椒鐵板炒意粉,果然冇令我失望因為鐵板炒出嚟嘅意粉,充滿着好香嘅鐵板風味,再配合埋黑椒牛扒,可以話10分惹味。另外區嘅魚扒大蝦,他十分之山先,充滿着鮮甜嘅哈哈味道,加埋魚扒有淡淡的魚油香味,估唔到魚同蝦都可以咁夾,一啲都唔會覺得好油膩,再配合埋薯條充滿着薯仔嘅香味,而且佢嘅薯條係曲面嘅薯條,令到口感更加豐富,而且脆卜卜。最後,佢嘅奶茶值得一讚,茶同奶嘅香味啊配合得啱啱好,茶味唔會太過龍,而且奶嘅鮮味都唔會太過突出蓋過茶嘅香味,充滿着港式嘅味道,對上一次飲咁好飲嘅奶茶已經唔知係幾時。
今次叫咗佢嘅黑椒鐵板炒意粉,同埋佢嘅魚扒大蝦配薯條。
  • 鐵板牛柳炒意粉