2019-03-21 633 views
中同聚會又要諗地方,唔係放題就自助餐。悶悶地就上網搵CAFE 轉下口味。上網見到呢間旺角CAFE好評如潮,決定簡呢間To-Gather Cafe~位於旺角金雞商場19樓,非常方便,Lift門一開就見到~Café 既環境唔錯,燈光足夠唔會太暗可以方便影相。而且座位好闊落, 好似K 房既皮沙發。board game嘅款式都唔少, 想玩乜都得。最後拎左估估畫畫,同朋友笑到傻左,等左大約10分鐘到食物都陸續上台。我地叫左個PARTY B (4個人分享)!可揀2款主菜同2款飲品,其他店員會按人數來分配。首先嚟咗飲品~我哋揀咗大家都啱飲既柑桔檸檬同蜂蜜綠茶,唔好睇佢好似係普通飲品,但勝在兩大榨,夠曬飲,而且飲得出佢係自己手調。柑桔檸檬輕輕的甜、微微的酸、淡淡的橘香好開胃。蜂蜜綠茶好養生既感覺。凱撒沙律: 羅馬生菜同炸麵包粒,落埋巴馬臣芝士碎、檸檬汁、橄欖油、雞蛋、喼汁、蒜頭碎同黑椒粒調味。好重既芝士味,但又有蕃茄仔做配菜,食落好新鮮,唔會好膩。無得輸薯條:新鮮炸出嘅薯條鋪上滿滿嘅芝士每一條都充斥著芝士香,但係呢種芝士唔係味道好重嗰款,食落似白汁咁,所以都唔會覺得好膩,店員甫上菜已經提醒我地薯條熱食
中同聚會又要諗地方,唔係放題自助餐。悶悶地就上網搵CAFE 轉下口味。
位於旺角金雞商場19樓,非常方便,Lift門一開就見到~

無得輸薯條:新鮮炸出嘅薯條鋪上滿滿嘅芝士每一條都充斥著芝士香,但係呢種芝士唔係味道好重嗰款,食落似白汁咁,所以都唔會覺得好膩,店員甫上菜已經提醒我地薯條熱食最好味,喺芝士仲係温溶狀態,配上粗薯條,真係令人欲罷不能,最適合就係同朋友一邊玩遊戲一邊食。

芝士汁焗蔬菜:西蘭花啱啱好同芝士汁非常夾~仲有粟米芯都好正啊!!!

小食拼盤: 有吉列珍寶蝦、粟米墨魚餅、惹味咖哩角和蜜糖雞翼。雞翼非常入味,表皮香口乾身,內裡嫩滑多汁,外脆內軟!

泰式豬頸肉 + 蜜汁雞肉串: 豬頸肉的醬汁酸酸甜甜,好有泰國風味。而雞肉串是童年既味道,忍不住多吃了一串。

其實食到咁上下都已經飽飽地,主菜都上了。

我地簡左白汁香蒜蜆肉意粉:意粉軟硬適中,除左蜆肉,配料仲有彩椒、菇菌同洋蔥,口感豐富。

識食一定食佢既黑松露海鮮意大利飯: 賣相非常吸引,所有海鮮鋪哂上面,特別係啲青口同大蝦,一睇就知好大隻,好足料!佢啲蝦仲好爽口!好香黑松露味,食完一啖又一啖! 想ENCORE!

成日話女人有第二個胃,係真既,明明食到咁飽都仲食得落甜品紐約芝士餅同埋咖啡朱古力慕斯蛋糕。

紐約芝士餅:質地比較實,芝士味非常濃郁,入口細緻滑溜,停不了口的濃烈芝士味!

咖啡朱古力慕斯蛋糕: 入口細緻滑溜,咖啡朱古力濃郁,無得輸。

今餐真係好滿足!!!一定會再黎光顧!

2019-03-20
$200 (Dinner)
  • 凱撒沙律
  • 芝士汁焗蔬菜