2018-10-05 505 views
今次同朋友行街未諗到食咩嘅時候,被麻布茶房外面店舖嘅甜品display 吸引左~ 見入面都幾多人氣所以一試。除左甜品,原來主食有好多選擇! 呢排有點秋意,見好多人食火鍋~ 除左火鍋,仲有多款定食選擇,可選配多達十幾款甜品其中一款, 真係花多眼亂呀!我叫左個熊本霜降西冷配抹茶聖伐~ 配燒肉汁,沙律,雙色海鹽,麵豉沙同飯。非常豐富! 朋友叫左個美國安格斯西冷牛肉火鍋。西冷扒好大份,有成300g! 厚厚嘅西冷扒賣相好吸引! 先飲左個麵線湯暖一暖胃。個湯出奇地好味,唔同平時嘅麵豉,佢唔會過咸,有陣陣鮮味,幾清新~ 西冷扒煎得啱啱好,喺我想要嘅熟度。3成熟但冇血水~ 牛扒冇乜根,好容易切開。厚度非常夠,咬落好有肉感,好滿足呀! 點少少抹茶海鹽好好送飯。燒汁味道好特別,配搭牛扒激讚~到甜品啦~賣相滿分。抹茶雪糕球加上雲呢拿味軟雪糕,一軟一硬好正。雪糕上配搭左少少水果,加點小清新嘅感覺。另外朋友叫嘅火鍋評價亦唔錯, 大家可以考慮一試。總括嚟講呢個餐係非常抵食。有足料份量嘅牛扒同埋精緻甜品。CP值高!

另外朋友叫嘅火鍋評價亦唔錯, 大家可以考慮一試。

• 鐵板燒熊本霜降西冷定食