2023-02-11
我又同妹妹去食好野啦😆 因為好想食日本野😍 所以我地揀左係尖沙咀依間CP 值好高既OMAKASE❤️ OMAKASE premium 🍣 ($580)廚師發板已經包左1款前菜🥬 5款刺身🦐 1款炸物🍤 5款壽司🍣 同埋1個湯🥣 依個價錢夜晚食真係超抵👍🏻 前菜🌿粟米蓉豆腐🌽 同埋東風螺🐌 豆腐好滑🥰 好有豆香😍 做前菜岩曬❤️汁燒東風螺個醬汁好好食😋 辣辣地🌶 肉質有咬口😍刺身🦐1️⃣ 兵庫縣珍寶蠔🦪個蠔配左柚子醋啫喱🍊 味道酸酸地好開胃👍🏻 個蠔質地比較爽身😍 海水味重❤️2️⃣章紅魚🐟面頭加咗蘿蔔蓉🥕 酸酸地同樣比較開胃🥰 有火灸過既香味😍 質地比較結實,有口感有魚香❤️3️⃣愛媛縣地金目鯛 🐟面頭用咗柚子胡椒去調味😍 味道辣辣地, 魚肉質地好軟熟4️⃣幻星鰹🐟我都係第一次聽到呢種魚名😆 師傅同我哋講,係因為條魚個肚有d 黑粒😆 好似星星咁⭐️ 所以先叫呢個名😍 配左自製洋蔥汁🧅 個邊灸燒過, 魚肉味道比較重👍🏻 連埋個洋蔥汁,味道好香濃❤️5️⃣鮟鱇魚肝安康魚肝面頭加咗少少柚子皮🍊 我第一次食, 覺得入口即溶🥰 質地好滑身👍🏻 味道好香濃❤️ 有回香好好食😋炸物北海道帶子黎自愛媛縣嘅帶子🥰 配埋炸蘭花🥦 個西蘭花
OMAKASE premium 🍣 ($580)
前菜🌿
粟米蓉豆腐🌽 同埋東風螺🐌
豆腐好滑🥰 好有豆香😍 做前菜岩曬❤️
汁燒東風螺個醬汁好好食😋 辣辣地🌶 肉質有咬口😍
刺身🦐
1️⃣ 兵庫縣珍寶蠔🦪
2️⃣章紅魚🐟
3️⃣愛媛縣地金目鯛 🐟
面頭用咗柚子胡椒去調味😍 味道辣辣地, 魚肉質地好軟熟
4️⃣幻星鰹🐟
5️⃣鮟鱇魚肝
炸物
北海道帶子
黎自愛媛縣嘅帶子🥰 配埋炸蘭花🥦 個西蘭花好酥脆👍🏻 1d 都唔會好油膩,配合埋個有
柚子鹽😍 好香好食呀😋
壽司🍣
1️⃣ 富山灣活赤貝
用咗檸檬汁同柚子皮做調味🍋 質地爽口清新🥰
2️⃣剝皮魚🐟
上面仲做左個紫蘇葉剝皮魚天婦羅🍤 下面就係剝皮魚魚蓉, 口感好豐富❤️
3️⃣深海池魚🐟
配左黃芥末🌶 味道辣辣地, 帶出魚既鮮味👍🏻 質地好軟熟❤️
4️⃣長崎吞拿魚下巴位🐟
油脂好香濃👍🏻 質地好滑, 入口即溶🥰
5️⃣北海道馬冀海膽
海膽味道好鮮甜🥰 口感creamy ❤️