2019-03-24
今日有新發現,原來旺角新之城都有平靚正嘅西餐食,就是這間Main1938Cafe!佢哋一個lunch set都係$70 ,份量唔少,行開旺角有想靜靜地食嘢,絕對係一個好選擇。我叫咗set lunch, 餐湯係松露蘑菇忌廉湯,味道非常好,裡面充滿蘑菇蓉,好飲。主菜點了鍋烤法國春雞及紐倫堡腸配燴煙肉青豆:法國春雞燒得好味,個屁好脆、金黃色,紐倫堡腸味道都唔錯,呢道菜啱晒我啲食肉獸。碗碟仲有好多青豆、香煎薯仔、煙肉,個汁都好夾春雞同紐倫堡腸。桂花龍眼烏龍真係有好多粒龍眼肉同桂花碎,味道清甜,帶有陣陣桂花香。我哋另外加錢叫左蛋糕,基本上兩個蛋糕都超好味。綠茶慕絲蛋糕非常鬆軟,小小creamy,中間又有果肉,伴碟的士多啤梨又大大粒,好好食呀!雙色朱古力慕絲蛋糕都好出色,慕絲非常香滑,朱古力味香濃,一樣有幾粒大大粒嘅士多啤梨。你要我揀邊隻蛋糕好食啲,我會話打和啦, Super !
主菜點了