2020-09-28
之前食過幾間石燒都高質,但價錢都有番咁上下,今次經過通菜街見到新開,價錢又咁親民,即管入去試!舖頭環境ok,唔算大,逆 (疫)市開店,各方面都做得叫足,有partition ,檯同檯都有小小距離!嘢食選擇唔算多,石燒嚟講係咁上下,牛豬海鮮都有,牛分幾級,豐檢由人!所有石燒扒都包埋semi-buffet, 白飯任裝,湯任飲,沙律任食!牛扒: 今次試咗個平嘅,嚟到係全生咁滯,中意幾成熟,就自己調節番!牛扒唔厚,都熟得頗快,注意火候,今次我哋就燒得過熟,有小小韌,牛係夠味嘅,燒完畀小小粉紅岩鹽已經好夠味!仲有三隻汁揀,燒汁,黑椒汁同豬扒汁!西班牙豬: 淋得嚟,豬腥味唔重,最重要唔鞋,呢個高質!小食就比較一般,正常水準!兩支冷泡茶幾出色,味清茶底又唔濁,飲完可以refill, 可以重泡兩三次,飲唔晒拎咗番屋企,第三轉加水都仲係好有味!線括嚟講,CP value 高,咁嘅價錢食到semi-buffet 石燒,絕對係超值,幾個後生仔女自己創業,經過不妨幫襯一下!
西班牙豬: 淋得嚟,豬腥味唔重,最重要唔鞋,呢個高質!
小食就比較一般,正常水準!